Реалізація Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018–2020 роки, схваленої Кабінетом Міністрів України, ставить Україну перед необхідністю протистояти все більшій кількості викликів і загроз у кіберпросторі.

Цифрове перетворення залежить не тільки від змін у технологіях, але й від людей, їхнього розуміння нової культури ведення бізнесу, а також вирішальної ролі у забезпеченні безпеки мереж та інформаційних систем.

Керуючись Законом України «Про основні засади забезпечення кібербезпекі України», Торгово-промислова палата України, підтримуючи світовий та європейський досвід, ініціювала проведення в жовтні поточного року «Місяця кібербезпеки в Україні». У зв’язку з цим був розроблений і впроваджений ряд заходів, які успішно були здійснені в різних куточках нашої країни. Зокрема, проведени форум з кібербезпеки, круглий стіл та семінари.

В рамках цього Проекту, Торгово-промислова палата спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України та Міжнародною компанією з кіберзахисту «10 GUARDS» 29 жовтня 2018 року провели спільний семінар-тренінг, в якому взяли участь понад 40 представників бізнесу і підприємств держструктури Миколаївської області

Представники Адміністрації Держспецзв’язку – Кирило Запорожець і Олександр Палій дали розгорнуту характеристику загальних вимог до кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури. Дана повна характеристика понять «кібергігієна», «актуальні кіберзагрози, їх попередження та шляхи ліквідації наслідків», головні вимоги і їх дотримання. В ході виступів, лектори відповіли на запитання, що надійшли від учасників заходу, провели дискусію з особливо гострих тем.

На завершення тренінгу, з цікавою презентацією на тему «Безпечна поведінка в цифровому світі: як убезпечити себе і свою компанію» виступив Віталій Якушев – операційний директор Міжнародної компанії «10 GUARDS», який не тільки надав розгорнуту характеристику кібер ризиків в сучасному цифровому світі, але на конкретних прикладах дав докладні рекомендації про те, що ж потрібно і чого не слід робити, захищаючи свій бізнес від кіберзагроз.

Регіональна торгово-промислова палата Миколаївської області планує і в майбутньому продовжити навчання з даної теми, а саме запустити цикл навчальних семінарів, залучаючи провідних фахівців з даної тематики